Szukaj:
Zobacz tagi
Aktualności
Artykuły
Choroby i dolegliwości

Produkty bogate w puryny

- na ten temat

Galerie

Od dawna wiadomo już, że białko buduje i odbudowuje nasz organizm, przy czym nie powinniśmy zapominać o innych ważnych składnikach odżywczych, które również wpływają na nasze zdrowie. Choć za jedno z najlepszych źródeł białka uważa się mięso, rośliny takie jak na przykład soja także charakteryzują się jeg...
Podstawowym źródłem białka jest chude mięso (kurczak i indyk). Jeśli to możliwe, kupuj mięso ekologiczne - nie zawiera ono pozostałości antybiotyków i hormonów.

Dyskusje użytkowników

Podobają mi się te ładniutkie wzorki, i na serio w głowie pozostała mi myśli, żeby patzreć, czy butelka lub smoczek są bez bisfenolu A. Lepiej nie ryzykować.. A MAM daje wszystkie produkty bez BPA..
Chciałbym was zapytać o opinię, także waszą własną dotyczącą produktów LifeMel. Są to miody, które odznaczają się specyficznymi właściwościami. Z tego co się doszukałem na zagranicznych stronach, to jest kilka znanych bardziej lub mniej historii , kiedy chorzy po chemioterapii stosowali te produktu w celu szybszego leczenia.. Tak...
Nigdy nie lubiłam masła. To ukrywanie prawdy przez producentów to standard już. Ja akurat jem margarynę florę i bardzo uważnie przeczytałam wszystkie informacje na jej temat. Niestety w dzisiejszych czasach nawet podstawowe produkty trzeba bardzo uważnie dobierać.. Flora to syf, karmią nas tym gó...m, żebyśmy nie dożyli starości... ...
Ważne jest to, aby po wszczepieniu implantów zdrowo się odżywiać. Szczególnie należy spożywać produkty bogate w witaminę C, na przykład jabłka, a także w witaminę A. Na tej stronie jest więcej informacji o diecie, która wpływa korzystnie na dziąsła po zabiegu implantologicznym: http://dieta-zeby.pl/?article_id=118.....

Artykuły

Produkty light podbijają rynek, można je znaleźć dosłownie wszędzie, praktycznie na każdej sklepowej półce. Przeznaczone były głównie dla diabetyków, jak również osób, które nie potrafią odpowiednio kontrolować swojej wagi. Grupa odbiorców, okazała się jednak znacznie szersza. Wiele kobiet oszalało na wieść o tym, że n...
Zielone produkty pokarmowe to przede wszystkim mieszanka złożona z całego mnóstwa różnych odwodnionych substancji: żółte kiełki zbóż albo roślin strączkowych (lucerna), sok z kiełków zbóż, warzywa (brokuły, kalafior, kapusta, brukselka, na przykład), owoce, algi,  ziarna, włókna p...
Produkty spożywcze, które działają na wszystkie zmysły, na pewno dobrze są już wam znane. Są one wszystkie słodkie, tłuste, słone, zimne, ciepłe, przyjemnie chrupią albo rozpływają się na języku... wiesz już, o czym mowa? I na pewno wiesz, że niewielu z nas potrafi oprzeć się pokusie, jaką są te pyszne ptysie albo chipsy o sm...
Grudzień to okres rodzinny, świąteczny ale i bardzo zabiegany. Doskonale wiesz, jak ważne są przygotowania do świątecznych dni i jak wiele czasu trzeba poświęcić, by zadbać o każdy najmniejszy detal, by wraz z rodziną w pełni cieszyć się świętami. Jest jednak dobry sposób na tą grudniową gorączkę - dobra organizacja czasu, po...

Aktualności

Nowe badania opublikowane w American Journal of Lifestyle Medicine nawołują ekspertów zdrowia publicznego do powszechnego działania, by ulepszyli dostęp do spożycia owoców i warzyw. Odkrycia z Michigan State University ( USA, stan Michigan) podają, że puszkowana żywność dostarcza odpowiednich wartości spożywczych, pomagając ludziom z...
W procesie winifikacji nie tylko sok z winogron może być użytecznym produktem. Nowe badania zakładają, że nasiona i skórki pozostałe z procesu produkcji wina, bogate są w przeciwutleniacze i mogą być dodane do innych produktów, aby zwiększyć ich wartość odżywczą. Badacze odkryli że wytłoki z win z rodzaju pinot noir i merlot s
Jedzenie większych ilości owoców i warzyw żółtego koloru, pomarańczowego i ciemnozielonego, które są bogate w alfa-karoten, ma pozwolić wydłużyć spodziewaną długość życia, według badania amerykańskiego. Alfa-karoten jest antyoksydanetm pochodzenia roślinnego, należącym do rodziny karotenoidów – dokładnie tak samo jak ...
Jak sugerują najnowsze badania, pacjenci z określonymi ograniczeniami dietetycznymi mogą nieświadomie przyjmować leki zawierające produkty pochodzenia zwierzęcego. Dr Kinesh Patel i dr Kate Tatham twierdzą, że większość leków przepisywanych w ramach podstawowej opieki zdrowotnej, zawiera produkty pochodzenia zwierzęcego i nie jest jas...
Badanie opublikowane w Neurology sugeruje, iż niskie poziomy żelaza we krwi i anemia wiążą się z większym ryzykiem demencji. Do anemii dochodzi, kiedy we krwi spada liczba czerwonych krwinek albo stężenie hemoglobiny. Naukowcy z University of California, San Francisco oraz z American Academy of Neurology, przyjrzeli się ponad 2 500 doros
Według ostatniego badania słowackiego stowarzyszenia konsumentów, produkty wielkich marek spożywczych, takich jak Coca-Cola na przykład, nie mają takiego samego smaku we wszystkich krajach, w których są sprzedawane. Krótko mówiąc, jakość produktu nie jest taka sama, a to powoduje pojawianie się pytań odnośnie ryzyka sanitarnego. Są...
Informacje podawane na temat produktu naturalnego zdrowotnego w sklepach specjalistycznych opierają się, w 88% przypadków, na dowodach naukowych mało wiarygodnych lub wręcz nieistniejacych. W aptekach procent ten wynosi odpowiednio 27. Taki właśnie fakt wynika z badań wykonanych przez Uniwersytet Athabasca w Alberta, przeprowadzonych w 192 ...
Według najnowszych badań brytyjskich, kobiety na diecie bogatej w produkty takie jak jagody, czekolada, czerwone wino czy herbata są mniej narażone na insulinooporność, która jest zaczątkiem cukrzycy. Flawonoidy to związki chemiczne występujące w owocach i warzywach. Badania laboratoryjne sugerują, że mogą być związane z wieloma kor...
Najnowsze badania naukowców z University of Missouri potwierdzają to, o czym wiemy od dawna – śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Równie ważne jest to, z czego śniadanie się składa. Prace opublikowane w American Journal of Clinical Nutrition dowodzą, że ludzie, których poranny posiłek jest bogaty w proteiny, mają mnie...
Codzienna konsumpcja tych produktów ogranicza ryzyko zachorowania na raka, wyjaśniają badacze zebrani na konferencji naukowej Institut National du Cancer (INCa). Co więcej, produkty te, w niektórych przypadkach, mogą mieć efekt ochronny. Zdaniem dr Marie-Christine Boutron-Ruault, jeżeli będziemy przestrzegać zalecanych dawek, ograniczymy...