Szukaj:
Zobacz tagi
Aktualności
Artykuły
Choroby i dolegliwości

Produkty biotechnologiczne

- na ten temat

Polecamy

Proces erozji polega na stopniowej destrukcji i rozpuszczaniu szkliwa na skutek działania kwasów. Kwasy odpowiedzialne za erozję nie są produkowane przez bakterie jamy ustnej, lecz pochodzą z diety oraz z naszego organizmu (kwasy żołądkowe).

Dyskusje użytkowników

Podobają mi się te ładniutkie wzorki, i na serio w głowie pozostała mi myśli, żeby patzreć, czy butelka lub smoczek są bez bisfenolu A. Lepiej nie ryzykować.. A MAM daje wszystkie produkty bez BPA..
Chciałbym was zapytać o opinię, także waszą własną dotyczącą produktów LifeMel. Są to miody, które odznaczają się specyficznymi właściwościami. Z tego co się doszukałem na zagranicznych stronach, to jest kilka znanych bardziej lub mniej historii , kiedy chorzy po chemioterapii stosowali te produktu w celu szybszego leczenia.. Tak...
Nigdy nie lubiłam masła. To ukrywanie prawdy przez producentów to standard już. Ja akurat jem margarynę florę i bardzo uważnie przeczytałam wszystkie informacje na jej temat. Niestety w dzisiejszych czasach nawet podstawowe produkty trzeba bardzo uważnie dobierać.. Flora to syf, karmią nas tym gó...m, żebyśmy nie dożyli starości... ...
A ja ostatnio stosowałam 2 nowe produkty tialo - zel do mycia i krem, ciekawa sprawa, sa to produkty naturalne na bazie olejku drzewa herbacianego i aloesu, twarz jest wygładzona, tradzik stopniowo zmniejsza sie, coś nowego i ciewawego, pozdrawiam....

Artykuły

Produkty light podbijają rynek, można je znaleźć dosłownie wszędzie, praktycznie na każdej sklepowej półce. Przeznaczone były głównie dla diabetyków, jak również osób, które nie potrafią odpowiednio kontrolować swojej wagi. Grupa odbiorców, okazała się jednak znacznie szersza. Wiele kobiet oszalało na wieść o tym, że n...
Nasza codzienna dieta powinna być jak najbardziej zbilansowana, a podstawą odpowiedniego odżywiania powinny być produkty pełnoziarniste. Polacy spożywają bardzo dużo chleba oraz produktów mącznych, dlatego warto wiedzieć, które produkty są warte zakupu. Ciemne jest lepsze Produkty tworzone z ziaren są przetwarzane w taki sposób,...
Produkty spożywcze, które działają na wszystkie zmysły, na pewno dobrze są już wam znane. Są one wszystkie słodkie, tłuste, słone, zimne, ciepłe, przyjemnie chrupią albo rozpływają się na języku... wiesz już, o czym mowa? I na pewno wiesz, że niewielu z nas potrafi oprzeć się pokusie, jaką są te pyszne ptysie albo chipsy o sm...
Zielone produkty pokarmowe to przede wszystkim mieszanka złożona z całego mnóstwa różnych odwodnionych substancji: żółte kiełki zbóż albo roślin strączkowych (lucerna), sok z kiełków zbóż, warzywa (brokuły, kalafior, kapusta, brukselka, na przykład), owoce, algi,  ziarna, włókna p...
Czy istnieją cudowne produkty na odchudzanie? Na nieszczęście nie. Istnieją jednakże naturalne produkty zdrowotne, które mogą w tym pomóc. Ale, zanim zaczniemy mówić o samych tych produktach, należy poznać kilka zasad. Zasady prawidłowego żywienia1. żaden produkt nie odchudzi nikogo, kto się nie wysila. Nawet produ...

Aktualności

Nowe badania opublikowane w American Journal of Lifestyle Medicine nawołują ekspertów zdrowia publicznego do powszechnego działania, by ulepszyli dostęp do spożycia owoców i warzyw. Odkrycia z Michigan State University ( USA, stan Michigan) podają, że puszkowana żywność dostarcza odpowiednich wartości spożywczych, pomagając ludziom z...
Jak sugerują najnowsze badania, pacjenci z określonymi ograniczeniami dietetycznymi mogą nieświadomie przyjmować leki zawierające produkty pochodzenia zwierzęcego. Dr Kinesh Patel i dr Kate Tatham twierdzą, że większość leków przepisywanych w ramach podstawowej opieki zdrowotnej, zawiera produkty pochodzenia zwierzęcego i nie jest jas...
Według ostatniego badania słowackiego stowarzyszenia konsumentów, produkty wielkich marek spożywczych, takich jak Coca-Cola na przykład, nie mają takiego samego smaku we wszystkich krajach, w których są sprzedawane. Krótko mówiąc, jakość produktu nie jest taka sama, a to powoduje pojawianie się pytań odnośnie ryzyka sanitarnego. Są...
Informacje podawane na temat produktu naturalnego zdrowotnego w sklepach specjalistycznych opierają się, w 88% przypadków, na dowodach naukowych mało wiarygodnych lub wręcz nieistniejacych. W aptekach procent ten wynosi odpowiednio 27. Taki właśnie fakt wynika z badań wykonanych przez Uniwersytet Athabasca w Alberta, przeprowadzonych w 192 ...
Najnowsze badania dowodzą, że jedząc organiczne produkty przez tydzień, możesz zredukować poziom pestycydów o 90%. Wyniki badań zostaną opublikowane w lipcowym wydaniu Journal of Environmental Research. Badania potwierdzają ustalenia  z 2006 roku. Dowodziły, że dieta organiczna bardzo obniżyła poziom pestycydów fosforowych. Wyniki ...
Codzienna konsumpcja tych produktów ogranicza ryzyko zachorowania na raka, wyjaśniają badacze zebrani na konferencji naukowej Institut National du Cancer (INCa). Co więcej, produkty te, w niektórych przypadkach, mogą mieć efekt ochronny. Zdaniem dr Marie-Christine Boutron-Ruault, jeżeli będziemy przestrzegać zalecanych dawek, ograniczymy...
Wiele produktów kosmetycznych z dodatkiem perfum  – szampony, mydła, kremy, etc. – zawiera substancje zapachowe o składnikach chemicznych niedeklarowanych na etykietkach i możliwie szkodliwych dla zdrowia, oznajmia Fundacja Davida Suzuki. Fundacja ta domaga się od rządu kanadyjskiego, aby ten zrewidował regulacje praw...
Poppers, koktajle wywołujące euforię i używane w celu dodania pikanterii zabawom erotycznym, nie są całkowicie wolne od ryzyka. Badania francuskiego instytutu Inserm pokazują, że produkty te mogą sprzyjać pojawianiu się problemów z widzeniem, ponieważ niszczą komórki siatkówki oka. Używanie produktów Poppers może leżeć u źród...
Santé Canada ogłosiła swoją chęć objęcia zakazem pewnej rośliny halucynogennej oraz jej głównego składnika aktywnego, salwinoryny A. Roślina ta, aż do tej pory w Kanadzie była uważana za naturalny produkt zdrowotny. Kanadyjska agencja federalna zasugerowała, w komunikacie dla Gazette du Canada opublikowanym na początku lutego, iż ...

Galerie

Podstawowym źródłem białka jest chude mięso (kurczak i indyk). Jeśli to możliwe, kupuj mięso ekologiczne - nie zawiera ono pozostałości antybiotyków i hormonów.
Mononukleoza to zakażenie wirusowe, któremu towarzyszy zapalenie migdałków podniebiennych, wysoka gorączka i stany zapalne mięśni. Pamiętaj! Nawet jeżeli nie masz wtedy ochoty na jedzenie, zdrowe odżywianie organizmu ma decydujące znaczenie dla wyzdrowienia....