Szukaj:
Zobacz tagi
Aktualności
Artykuły
Choroby i dolegliwości

Placek po węgiersku kalorie

- na ten temat

Polecamy

Proces erozji polega na stopniowej destrukcji i rozpuszczaniu szkliwa na skutek działania kwasów. Kwasy odpowiedzialne za erozję nie są produkowane przez bakterie jamy ustnej, lecz pochodzą z diety oraz z naszego organizmu (kwasy żołądkowe). Zęby są codziennie narażone na zawarte w produktach spożywczych kwasy. Powtarzające si

Dyskusje użytkowników

Ja tam kalorii nie liczę. Formo łykam i zmniejsza mi kalorie, ja się tym nie mam zamiaru przejmować..
Wirus mam od dziciństwa, zawsze pojawiał sie w okolicach ust ale od paru lat dostaję opryszczki na NOSIE!! katastrofa... przeczytałam gdzieś że poczatkowe objawy eliminuje... kostka lodu przyłożona w miejsce gdzie czujecie objawy (w moim przypadku chodze z kostka lodu przez godzinę na nosie :))i... uwaga, działa! bowiem zimno hamuje rozwo...
Gdybym miała codziennie liczyć kalorie, to bym chyba oszalała, dlatego współczuje tym wszystkim, którzy to wałśnie robią. To przecież ograniczanie własnej wolności! ja lubię sobie zjeść coś z grilla czy coś słodkiego i niczym sie nie przejmować. Na tak, ale mnie sie chce później iść na siłowię... niektórzy wola zazyc table...
..a może tak nie o to chodzi w tym wszystkim..pijąc piwo rozpycha się żołądek..do tego po piciu chce się jeść i się ogołaca lodówkę, no i jak się pije, to się jest wyluzowanym i się nie chce ćwiczyć np..lepiej pooglądać tv albo poleżeć..to są powody czemu ma się brzuch piwny, a nie jakieś tam kalorie śmieszne..pisze z doś...

Aktualności

Amerykanie spożywają zbyt wiele kalorii, pijąc napoje gazowane. A co z alkoholem? Okazuje się, że dorośli pijący napoje procentowe dostarczają organizmowi tyle samo pustych kalorii, co przy spożywaniu napojów bezalkoholowych. Gazowane i inne słodzone napoje - będące jedną z przyczyn otyłości - są źródłem ok. 6 procent kalorii s...
Badanie przeprowadzone przez naukowców z Harvard University pokazuje, że większość klientów restauracji fast food w Stanach Zjednoczonych w ogóle nie zdaje sobie sprawy z zawartości kalorycznej posiłków oferowanych w tych placówkach. Możliwe jest więc to, że osoby otyłe i z nadwagą są takie, jakie są, ponieważ nie mają tak napr...
Naukowcy amerykańscy opracowali metodę obliczania liczby kalorii i rozmiaru danego dania przy pomocy zwykłego zdjęcia. Artykuł na ten temat ukazał się w Measurement Science and Technology, a jego autorami są badacze z University of Pittsburgh w Stanach Zjednoczonych. Metoda ta bierze za punkt odniesienia talerz, na którym leży danie. Pop...
Najnowsze badania sugerują, że bardzo duże znaczenie dla naszej wagi mają bakterie w jelitach, a antybiotyki i szczepionki mogą być w przyszłości wykorzystywane jako sposób regulowania przyrostu wagi ciała. W badaniu brano pod uwagę interakcję pomiędzy dietą, bakteriami żyjącymi w jelicie i systemem odpornościowym. Bakterie w jeli...
Okazuje się, że konsumenci raczej nie zwracają uwagi na liczbę kalorii podaną w kartach menu restauracyjnych. Badacze z Carnegie Mellon University odkryli, że kiedy ludziom podano kaloryczność posiłków w McDonald’s, a także ilość kalorii zalecanych dla posiłku i dzienną rekomendowaną liczbę kalorii – osoby te nie jadły mniej n...
Coraz więcej restauracji w USA podaje w menu informacje na temat kaloryczności serwowanych posiłków. Nie jest to przypadek: zobowiązuje je do tego przepis prawny. Celem takiego zabiegu jest zachęcanie konsumentów do dokonywania zdrowszych wyborów. Aczkolwiek, wiele badań wykazało, że tego typu informacje niekoniecznie wpływają na to, c...
Grupa MARS Inc ostatnio oznajmiła, iż nie będzie wiecej produkować batonów czekoladowych, których wartość odżywcza przekracza 250 kalorii. Decyzja ta wejdzie w życie 2013 roku. Inicjatywa ma na celu poprawienie jakości odżywczej tych produktów oraz umożliwić sprzedawanie ich w sposób bardziej odpowiedzialny, jak podał w komunikaci...
Ludzie, którzy stołują się w restauracjach serwujących dania typu fast food, nie zwracają uwagi na ogromną kaloryczność takiej oferty. Badania, które monitorują wybory konsumentów, wykazały, iż szczególnie grupa najmłodszych nie ma bladego pojęcia, jak wielkie ilości kalorii spożywają przy jednym posiłku. Kilka lat temu, w wie...
Wyniki badań przeprowadzonych przez Centers for Disease Control and Prevention (CDC) pokazują, że na przestrzeni ostatniej dekady ilość kalorii spożywana przez dorosłych Amerykanów zmniejszyła się, chociaż wskaźnik otyłości nadal utrzymuje tendencję wzrostową. Naukowcy, którzy opublikowali wyniki w American Journal of Clinical Nutr...
Badacze z Włoszech i ze Stanów Zjednoczonych odkryli, iż serca osób, które jedzą mniej kalorii, funkcjonują jak serca osób o 20 lat młodszych. Rezultaty tego badania zostały zaprezentowane w przeglądzie naukowym Aging Cell. Badacze z Uniwersytetu Waszyngtona w Saint Louis oraz z Istituto Superiore di Sanità w Rzymie, stwierdzili, iż kl...
Nowe badanie alarmuje, ze wystarczy przykleić etykietkę „zdrowy” do danego produktu, aby sprzedawał się jak świeże bułeczki, nawet jeżeli ma tę samą liczbę kalorii co produkt nieoznaczony w ten sposób. Prof. Pierre Chandon z INSEAD Social Science Research Center we Francji, mówi: - Ludzie uważają, że “zdrowsze” jedzenie jest...
Niektórzy naukowcy od jakiegoś czasu już przestrzegali, że „zdrowe” opcje w menu restauracji fast food mogą mieć tylko taką nazwę. A teraz, nowe badanie potwierdziło te zastrzeżenia: mimo że standardowe menu rozrosło się i oferuje teraz o 53% więcej propozycji (w 2010 roku, w porównaniu do 1996 roku), to przeciętna liczba kalori...

Artykuły

Według Światowej Organizacji Zdrowia, mężczyzna powinien spożywać około 2 500 kalorii dziennie, natomiast dla kobiety granica jest ustanowiona na 2 000 kalorii na dzień. Chodzi tutaj oczywiści tylko o średnią, która pozwoli utrzymać stałą wagę. Ponieważ, generalnie, nasze potrzeby kaloryczne zależą od wielu czynników: wiek, waga...
Kalorie – każda z kobiet przynajmniej kilka razy w życiu zastanowiła się nad kalorycznością produktu, na który akurat miała ochotę. I niestety, odkładała go na półkę sklepową, gdy malutki druczek na opakowaniu wskazywał liczbę trzycyfrową. I jak tu się odchudzić? Pora na odchudzanieNie istnieje idealna pora na rozpoczęcie wal...
Dobre kalorie to takie, które nie tylko zaspokajają głód, ale także dostarczają wielu cennych składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz odpowiedzialnych za wygląd naszej skóry, włosów i paznokci. Ludzki organizm to niewątpliwie cud natury, jednak o ten cud trzeba dbać każdego dnia. Podstawą ...

Galerie

Gruszki ze wzgledu na swój słodki smak często uważane są za bardzo tuczące. Nic bardziej mylnego! Gruszki zawieraja tyle samo glukozy, co jabłka powszechnie kojarzone z dietami odchudzającymi. Mają jednak od nich mniej kwasów, co daje ulgę żołądkowi utrudzonemu dietą....