Szukaj:
Zobacz tagi
Aktualności
Artykuły
Choroby i dolegliwości

Ocet jablkowy--cholesterol

- na ten temat

Polecamy

Proces erozji polega na stopniowej destrukcji i rozpuszczaniu szkliwa na skutek działania kwasów. Kwasy odpowiedzialne za erozję nie są produkowane przez bakterie jamy ustnej, lecz pochodzą z diety oraz z naszego organizmu (kwasy żołądkowe).

Aktualności

Nowe badanie szwedzkich naukowców, które skupiło się konkretnie nad działaniem ACV (ang. apple cider vinegar) na opróżnianie żołądka, ujawniło problemy z kontrolą glukozy w cukrzycy typu 1, ale też i jego skuteczność w redukowaniu poziomów glukozy i insuliny po posiłku u zdrowych ludzi. Naukowcy Joanna Hiebowicz, Gassan Darwiche i...
Taka jest prawda – sok jabłkowy może zagrozić naszemy zdrowiu. Ale niekoniecznie chodzi o ślady arszeniku, o które ludzie się kłócą. Niektórzy specjaliści bowiem mówią, iż prawdziwym niebezpieczeństwem są kalorie. Mimo rządowych ograniczeń dotyczących arszeniku, eksperci od żywienia twierdzą, sok jabłkowy może być prawdziw...
Wiele diet niskowęglowodanowych zabrania jedzenia makaronu, ponieważ jest on bogaty w skrobię (rodzaj cukru). Skrobia ma powodować przybieranie na wadze, a także podnosić poziom cukru we krwi, kiedy jest trawiona. Natomiast, słynny kucharz Jamie Oliver zaleca dodawanie octu balsamicznego do wszystkich dań makaronowych, twierdząc, iż prod...
Ryzyko choroby niedokrwiennej serca jest trzy razy wyższe wśród osób z tak zwanym „brzydkim” cholesterolem. Dane te wynikają z nowych badań przeprowadzonych na 73 000 Duńczyków, które zapoczątkowały długą debatę na ten temat. Wyniki zostały niedawno opublikowane w Journal of the American College of Cardiology. Większość Duńc...
Zmodyfikowana postać cholesterolu (MG-LDL) została zidentyfikowana i nazwana "ultrazłym cholesterolem", ze względu ogromne zagrożenia z nią się wiążące. Cholesterol ten jest w rzeczywistości oskarżany o to, iż z niezwykłą łatwością zatyka tętnice oraz jest przyczyną poważnych chorób sercowo-naczyniowych u osób sta...
Wiadomo, że tytoń jest szkodliwy dla tętnic. Żółtko jaja jest prawie tak samo niebezpieczne. W efekcie, sprzyjać ma powstawaniu blaszek miażdżycowych w naczyniach krwionośnych, powodując, zwłaszcza po czterdziestce, zawał serca i udar mózgu. Żółtko to bardzo odżywczy produkt i nie bez powodu jest nim karmione pisklę podczas okres...
Najnowsze badania dot. probiotyków i ich wpływu na choroby układu krążenia zostały umieszczone w magazynie „Nutrition Reviews”. Przestudiowano 26 przypadków klinicznych i dwie meta analizy, aby ocenić szanse probiotyków w zmniejszeniu cholesterolu LDL. Najbezpieczniejszy z probiotyków Z przebadanych  probiotyków L. reuteri NCI...
Może wydawać się to zaskakujące, ale to informacja jak najbardziej serio. Badania, przeprowadzone na szeroką skalę w Indiach, wskazują na redukcję o 31% umieralności z powodu raka szyjki macicy dzięki prostej i taniej technice wykrywania tego nowotworu za pomocą... octu. Wyniki tych prac zostały zaprezentowane na dorocznej konferencji A...
Tłuszcz chroniący nasze arterie... Nie którykolwiek tłuszcz, ale HDL, czyli "dobry" cholesterol! Zespół francuskich naukowców ze szpitala Bichat wraz z badaczami z INSERM właśnie wykazali – w doświadczeniu na szczurach – że cholesterol HDL pozwala zredukować aż do 90% komplikacje krwotoczne jedynego leku, jaki jest do dys...
…Mimo że nie prowadzi do utraty wagi, jak wynika z nowego badania, zaprezentowanego na konferencji naukowej Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology 2013 Scientific Sessions of the American Heart Association. Badacze udowodnili, że odżywianie się na sposób śródziemnomorski – czyli jedzenie wielkich ilości produktów z pełnych ...
Zwiększenie spożycia tłustych ryb, zwiększa liczbę cząstek HDL ( High Density Lipoprotein- lipoproteina wysokiej gęstości-tzw. „dobry” cholesterol), według ostatnio zakończonych badań na University of Estern Finland. Ludzie, którzy zwiększyli spożycie ryb do 3-4 na tydzień mają więcej związku chemicznego HDL we krwi, od tych...
Najnowsze badanie, które zostanie opublikowane we wrześniowym wydaniu magazynu Epidemiology, wykazuje, że mężczyźni w średnim wieku są bardziej zagrożeni negatywnymi skutkami wysokich poziomów cholesterolu, niż ich rówieśniczki płci żeńskiej. Badacze przeanalizowali wyniki pod kątem ryzyka pierwszego zawału serca dla ponad 40 000 ...

Artykuły

Ocet jabłkowy jest nie tylko dodatkiem smakowym, ale także naturalnym lekiem. Lekarze, nie tylko homeopaci, rekomendują go jako naturalny środek o korzystnym działaniu, głównie ze względu na dużą zawartość potasu, wapnia, fosforu i sodu.W occie jabłkowym jest około 20 najważniejszych substancji mineralnych i mikroelementów, a także...
Bogate właściwości octu jabłkowego wpływają na jego coraz większą popularność. Produkowany na bazie fermentacji jabłek określany jest, jako naturalny środek wspomagający odchudzanie, poprawiający nie tylko wygląd, ale również faktyczny stan zdrowia. Już starożytni odkryli wysoką skuteczność tego specyfiku, dlatego warto na w
Organizm ludzki, by prawidłowo funkcjonować potrzebuje cholesterolu – nasz organizm sam go produkuje, jeśli nie dostarczamy go w spożywanych pokarmach. Jeżeli jednak krążący we krwi cholesterol znajduje się w tzw. frakcji miażdżycorodnej, to wówczas stanowi on zagrożenie nie tylko dla zdrowia Pacjenta, ale i jego życia – mówi dr ...
Cholesterol to coraz powszechniejszy problem zdrowotny. Tzw. zły cholesterol LDL umiejscawia się na ściankach naczyń krwionośnych, co blokuje swobodny przepływ krwi i może doprowadzić do powstania miażdżycy. Zbyt wysoki cholesterol jest skutkiem nieprawidłowego odżywiania się, dlatego warto dowiedzieć się, co go powoduje oraz co pomo...

Dyskusje użytkowników

Czytam i czytam o tym occie i jestem pod wrażeniem kupiłam nawet dziś butelkę na spróbowanie ale moi rodzice mnie gaszą obawami, podobno ocet zabija czerwone krwinki we krwi czy to prawda?. Tak toprawda ale chodzi o ocet spirytusowy i mosialabys go pić naprawde dużo.Ocet jabłkowy jest okay.. Ocet jabłkowy jest super , mozna go stosowac na...
Napiszcie,jak wygląda taki ocet jabłkowy jakiej jest firmy jaką ma etykietkę i czy można go kupic w supermarketach i czy "ocet jabłecznika" to to samo?. Ocet jablkowy ma wiele dobroczynnych zalet. poczytaj w googlach. ja lykam pod postacia tabletek. sa dostepne w aptekach i sklepach zielarskich'. sa roznych firm cena okolo 15zl. na ...
Jakie preparaty z aptek mają ocet ażeby można było stosować przy problemach gastrycznych?. Wiem tylko o preparacie o nazwie CIDREX. Ale najlepiej zapytać w aptece o ocet jabłkowy w tabletkach, jakie są przeciwskazania do ich brania i dokładnie zapoznać się z treścią ulotki.....
Nie jestem szczupłą osobą i sięgnałam po ocet jablkowy ponieważ mialam okropnie wzdęty brzuch.nie jadam tłustych mies bialego chleba odżywiam sie zdrowo.lekarz stwierdzi ze to taki urok organizmu i polecil wlanie ocet.po dwóch miesiącach wzdecia i uczucie pelnosci...cóż zapomnialam juz co to za dolegliwość.polcam!!!!! . Niezabardz...