Szukaj:
Zobacz tagi
Aktualności
Artykuły
Choroby i dolegliwości

Grzybek tybetański szkodliwość

- na ten temat

Polecamy

Proces erozji polega na stopniowej destrukcji i rozpuszczaniu szkliwa na skutek działania kwasów. Kwasy odpowiedzialne za erozję nie są produkowane przez bakterie jamy ustnej, lecz pochodzą z diety oraz z naszego organizmu (kwasy żołądkowe).

Dyskusje użytkowników

Witam: ) Chciałabym się dowiedzieć, czy w przypadku gdy zażywam leki homeopatyczne ,mianowicie Thalium 47 na wypadanie włosów, mogłabym jednocześnie pić mleko z grzybka tybetańskiego, czy łączenie obu substancji mi nie zaszkodzi, czy stosowanie obu na raz nie ma żadnych nieprzewidzianych skutków. Z góry dziękuję za odpowiedź ; d...
Witam! Poszukuje informacji o GRZYBKU TYBETAŃSKIM - mam zamiar rozpocząć kurację. Używa ktoś z Was? Póki co znalazłam troche informacji w internecie usuwam. umieszczanie stron pochodzących spoza biomedical jest zabronione. zapraszam do ponownego, uważniejszego przeczytania regulaminu. za następne wykroczenie otrzymasz ostrzeżeni...
Mam pytanie. Czy jeśli śpię w pokoju w którym jest komputer włączony, ale z wyłączonym monitorem, to czy mi to moze zaszkodzić?? Z góry dzieki za odpowiedz. :roll:. Szkodliwość komputera polega na promieniowaniu z ekranu monitora.. Każde urządzenie i nie tylko emotuje promieniowanie elektromagnetczne. zwykły zegarek elektroniczny, ko...
Czy ogrzewanie podłogowe jest szkodliwe dla zdrowia ?. Ja mam i żyje nigdy nie słyszałam że jest szkodliwe ale może jestem nie doinformowana. Jeśli ktoś wie niech napisze bo ciekawi mnie to. Moze pozakładajmy inne rownie pasjonujace tematy typu: wplyw wysokosci wodospadow w Ameryce Poludniowej na zdrowie albo szkodliwosc niedokladnego prz...

Aktualności

Wśród społeczeństwa panuje przekonanie, że palenie fajki wodnej – typu shisha czy bongo – jest mniej szkodliwe niż palenie papierosów. Powszechnie sądzi się, że wszelkie toksyczne składniki tytoniu zostają odfiltrowane. Badanie przeprowadzone przez doktoranta Mohammad Hosseina Boskbady z Uniwersytetu Mashhad pokazuje, że jest zgoł...
Nawet niskie stężenie bisfenolu A może mieć szkodliwy wpływ na męskie jądra. Zostało to po raz pierwszy empirycznie udowodnione przez René Haberta i jego współpracowników (UMR Stem Cell and Radiation, Paris Diderot University) i opisane w artykule, który został opublikowany w Plos One. Bisfenol A (BPA) jest związkiem chemicznym, wcho...
Badanie University of Cork w Iralndii analizuje związki między konsumpcją alkoholu i nadużyciem alkoholu przed i w okresie ciąży, a także szkodliwość używki dla rozwoju ciąży i zdrowia płodu. Dr Fergus McCarthy ze swoim zespołem przyjrzał się danym na temat zachowania ponad 5 600 kobiet ciężarnych i ich spożyciu alkoholu. Panie ...
Biorąc pod uwagę szkodliwość kwasu tłuszczowego omega 6 – bowiem przyczynia się do zachorowań na raka przynajmniej w badaniach prowadzonych na zwierzętach – naukowcy badają rolę, jaką antyoksydanty pełnią w blokowaniu szkodliwych skutków kwasu tłuszczowego, który znajduje się w wielu olejach spożywczych. - Antyoksydanty miały...
Magazyn The Lancet opublikował artykuły dwóch naukowców na temat zawartości cukru w sokach owocowych. Okazuje się, że lubiany sok jest tak samo niebezpieczny dla zdrowia, jak wysoko słodzone napoje gazowane. Naukowcy Institute of Cardiovascular and Medical Sciences z Uniwersytetu w Glasgow: profesor medycyny metabolicznej Naveed Sattar i dr...
Studenci są znani z imprezowania w weekendy, a to zwykle wiąże się z wypijaniem drinka lub dwóch. Najnowsze badania dowodzą, że taki poziom spożycia alkoholu może spowodować uszkodzenie DNA. The National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism stwierdza, że czterech na pięciu studentów w Stanach Zjednoczonych pije alkohol i 1825 stud...
Każdy z nas czyta prasę, słucha wiadomości, surfuje w sieci... I na pewno większość z nas już wielokrotnie natknęła się na kolejne badania, które przekonują nas dlaczego napoje gazowane są złe dla naszego zdrowia. To tylko woda z cukrem. Pozbawiona jakichkolwiek właściwości odżywczych, prowadząca do otyłości i cukrzycy. A tut...
Kofeina może spowolnić rozwój objawów Alzheimera, stwierdzają badania przeprowadzone przez naukowców z niemieckiego Uniwersytetu w Bonn i francuskiego Uniwersytetu w Lille, i opublikowane w czasopiśmie Neurobiology of Aging. Białka tau Badania koncentrowały się na procesie osadzania się białek tau w mózgu, jednego z dwóch białek (wr...
Jak odkryli amerykańscy badacze z uniwersytetu University of Pittsburgh, plastry nikotynowe mogą bardzo pomagać ludziom, którzy próbują zerwać z nałogiem nikotynowym. Badanie zostało opublikowane w przeglądzie naukowym Addiction. Wynika z tego bardzo jasno, jak mówi doktor Saul Shiffman, jeden z autorów tego badania, że nie powinieneś...
Według pewnego badania amerykańskiego, które ukazało się w The Cancer Journal, osoby, które zapalają pierwszego papierosa w ciągu 30 minut po przepudzeniu, są bardziej narażone na zachorowanie na raka płuc. Albowiem, papieros po przebudzeniu jest najbardziej szkodliwy. Według badania przeprowadzonego przez naukowców ...
Nanocząsteczki całkowicie syntetyczne stymulują odpowiedź odpornościową przeciwko nikotynie, a przeciwciała w takim momencie nie pozwalają molekule pochodzącej z tytoniu na dotarcie do mózgu, gdzie jest ona aktywowana. Tak właśnie ma działać nowa szczepionka, która aktualnie jest w pierwszej fazie badań klinicznych. Wstępne rezult...
Jeden Amerykanin na pięciu każdego dnia pije napój gazowany albo inny słodki napój, a niektórzy z nich konsumują nawet o wiele więcej, według badania opublikowanego w środę przez centrum CDC (centrum kontroli i prewencji chorób). Ankieta zauważa, że jedna osoba na dwadzieścia w Stanach Zjednoczonych pije każ...
Aby zmniejszyć konsumpcję soli przez Kanadyjczyków, 200 specjalistów, zebranych na Kolokwium zorganizowanym przez CSPI (Centrum Nauki w Interesie Publicznym, ang. Center for Science in the Public Interest), poprosiło rząd kanadyjski o szybsze działanie. Kanadyjczycy spożywają aktualnie ponad półtora łyżeczki soli każdego dnia, co pona...
Śledztwo prowadzone w jednej ze spraw wytoczonych przeciwko firmom tytoniowym w Stanach Zjednoczonych pokazało, że gigant w tym sektorze, czyli firma Philip Morris, płacił naukowcom francuskim za wypowiedzi na korzyść biernego palenia. Znamy już złe praktyki przemysłu tytoniowego w USA, które polegały na próbach fałszowania danych nau...
W ciągu ostatnich dziesięciu lat dowiedziono, że przyrządzanie mięsa przy użyciu wysokiej temperatury lub grilla drastycznie zwiększa nie tylko ryzyko wystąpienia raka okrężnicy, ale także heterocykliczne aminy obecne w przegotowanym mięsie zaburzają metabolizm komórkowy podczas trawienia. Ostatnie odkrycia naukowców dowiodły, iż t...

Artykuły

Choć moda wciąż się zmienia i czasem trudno nadążyć za nowymi trendami, to słabość kobiet do wysokich szpilek pozostaje niezmienna. Mówiąc o obcasach, często porusza się temat  ich wpływu na zdrowie. Odpowiedź na pytanie o ich szkodliwość jest jednak złożona. Każda z nas jest inna i ma inne nawyki, które powinno się indywidu...