Szukaj:
Zobacz tagi
Aktualności
Artykuły
Choroby i dolegliwości

Dzikie mięso usuwanie

- na ten temat

Dyskusje użytkowników

Co zrobic żeby nie wyrosło dzikie mięso?? Kiedy stroiłam gitarę to struna mi pękła i wbiła mi się w rękę. To nie jest rana do szycia, ma2 cm długości, 2mm szreokości, i 2mm głębokości(tak na oko). Czy tutaj może wyrosnąc dzikie mięso?? Proszę Was pomóżcie mi! :cry:. . Dzięki, ale ja nienawidzę lekarzy :/. . Taak, ale to nie...
Czytalam o czyms takim ze to narasta na ranie,ale u koni...a co jest z tym u ludzi?? jesli uroslo kolo rany... nie jest duze i nie boli to co trzeba z tym zrobic?? nie powieksza sie,ale tez nie zmniejsza...powinnam wybrac sie do lekarza?? czy nieleczone moze powodowac jakies powazne skutki?. Ale co masz na myśli mówiąc "dzikie mięso"...
Witam.mialem ostatnio wypadek, mianowicie zostalem przeciety na twarzy przez spadajaca szybe.mam rozciecie na nosie o dlugosci okolo 3cmm(wygladalo to kiepsko bo bylo glebokie).po zszyciu i uplynieciu juz 3dni nie wyglada to najgorzej ejdnak wiem ze blizna i tak pozostanie, prosilbym wiec w zwiazku z tym o udzielenie mi pewnej informacji(prosze o t...
Chodzi o kiepsko gojaca sie niewielka narosl przy paznokciu.. nie mialam zadnej ranki wycielam niechcacy kawalek skorki i po calym dniu chodzenia w nazbyt ciasnych butach zauwazylam taka zmiane. podchodzi ropa i boli.. goi sie tylko na wierzchu od spodu da sie podwarzyc i nachodzi ropa. mozna to wybawic jakimis domowymi sposobami czy nieunikniona...

Aktualności

To właśnie spożycie mięs przetworzonych w procesie przemysłowym, takich jak kiełbasa, bekon, czy różne rodzaje wędlin, bardziej raczej niż samo czyste mięso czerwone, byłoby odpowiedzialne za zwiększenie ryzyka wystąpienia niektórych chorób, takich jak choroby serca czy też cukrzyca. Takie właśnie wnioski wypływają z rezultató...
Doświadczenia przeprowadzone w Los Angeles wykazały, że bardzo kontrowersyjna terapia, jaką jest usuwanie metali ciężkich z krwiobiegu, może być korzystna dla pacjentów, którzy przeżyli wcześniej atak serca. Badacze ostrzegają jednak, że korzyść ta jest niewielka i powinna być w obszerniejszy sposób poddana badaniom. Chelatacja j...
Metafory i symbole są nieodłącznym elementem ludzkiego poznania. Biorąc pod uwagę aspekt kulturowy i historyczny, mięso od dawien dawna kojarzy się z mężczyznami. Dlaczego? Ponieważ dawniej rolą mężczyzn było polowanie, które świadczyło o ich męskości. Naukowcy przeprowadzili badanie, którego centralnym punktem było zbadanie cz...
Badania przeprowadzone na Uniwersytecie Południowej Kalifornii (USC), w Kalifornijskim Instytucie Zapobiegania Rakowi, pokazują, że przygotowywane w wysokich temperaturach czerwone mięso, zwłaszcza smażone, może zwiększyć ryzyko zachorowania na zaawansowanego raka prostaty aż o 40 procent. Mariana Stern, profesor medycyny prewencyjnej ze...
Większość ludzi myśli, że owoce morza mogą być albo dzikie albo hodowlane, ale w rzeczywistości, obydwa rodzaje można kupić w sklepie spożywczym. W ostatnich latach, na przykład 40% łososi z Alaski pochodziło z hodowli ryb, chociaż mogły być oznaczone jako "naturalne, nie z hodowli". Artykuł stworzony przez grupę badaw...
Analizując wcześniejsze badania dotyczące skutków spożywania czerwonego mięsa dla naszego zdrowia, wykazano ścisłe powiązanie tej konsumpcji z prowadzeniem niezdrowego stylu życia. Tak samo wygląda sytuacja wegetarian, którzy zwykle żyją dłużej od ”mięsożerców”, ale którzy również, zazwyczaj, prowadzą zdrowszy tryb życia...
Jak pokazują najnowsze badania przedstawione na American Society of Human Genetics 2013, ludzie spożywający czerwone bądź przetworzone mięso są bardziej narażeni na raka jelita grubego. Co więcej, amerykańscy naukowcy znaleźli inny wariant genetyczny, który pokazuje, że jedzenie dużej ilości owoców, warzyw i błonnika z kolei zmniej...
W Stanach Zjednoczonych, w mieście Charleston, znajdującym się w Karolinie Południowej, pewien naukowiec, nazywający się Vladimir Mironov, od dziesięciu już lat próbuje stworzyć w swoim laboratorium... mięso. Vladimir Mironov, zajmujący się inżynierią tkankową oraz rozwojem biologicznym, należy do tej grupy kilku niezwykle rzadkich...
Najnowsze badania naukowców koordynowane przez Norweski Uniwersytet Przyrodniczy wskazują na możliwy związek spożywania czerwonego mięsa i jego przetworów i wystąpienia chorób a nawet raka jelita. Omówiono badania z ostatnich lat. Porównano eksperymenty dokonywane na zwierzętach i ludziach. U zwierząt spożywających czerwone mięso w...
Najnowsze badania, które zostały przeprowadzone na Uniwersytecie w Indianie potwierdzają wpływ spożycia czerwonego mięsa na zwiększenie ryzyka zachorowania na choroby serca. Czerwone mięso zawiera silny związek hemu żelaza, który potencjalnie powoduje choroby wieńcowe. Przeprowadzone badania wykluczają wpływ niehemowego żelaza (k...
Na południowo-wschodnich terenach Stanów Zjednoczonych stwierdzono kilka przypadków możliwej alergii na czerwone mięso wywołanej ukąszeniem przez kleszcza. Przypadki uczulenia na czerwone mięso wykryto pierwszy raz w grudniu 2008 roku i przejawiały się one głównie występowaniem pokrzywek, swędzenia, niestrawności, a w najbardziej eks...
Wykazanie różnorodnej ilości aluminium w procesie produkcji pożywienia przez Consumer Wellnes Center Forensic Food Lab, wskazało jak metale np. aluminium obciąża organy. Procent przyswajanego aluminium jest naturalnie zatrzymywany, gdy pożywienie przechodzi przez całe ciało. Określa to czynnik zatrzymywania metali, pojęcie odkryte w pro...
Kardiolodzy i inni lekarze już od dawna patrzą na zatykające tętnice czerwone mięso jak na złoczyńcę, ale teraz mają kolejny powód, żeby zachęcać pacjentów do trzymania się z dala od niego. Nowe badanie bowiem stwierdziło, że mężczyźni, którzy konsumują dużo czerwonego mięsa (np. wołowego), są bardziej zagrożeni zachorowa...
Niedawno zostało opublikowane badanie, które koncentruje się na związku przetworzonego mięsa z niewydolnością serca. Szczególnie chodzi o spożywanie mięsa przetworzonego przez solenie, wędzenie lub za pomocą dodatków, takich jak azotany. Do tego typu mięsa można zaliczyć wędliny, salami, pokrojone plastry wędzonej szynki, boczek, ...

Artykuły

Problem zmarszczek dotyka każdego człowieka i choć możemy spowolnić proces starzenia się skóry, to prędzej czy później zmarszczki i tak się pojawią.  Na szczęście ich usuwanie jest możliwe. Pozostaje jedynie wybór metody, a tutaj możliwości jest wiele. Od lat najlepsze rezultaty wymagały ingerencji chirurga, ale obecnie możemy...
Jedną z częstych chorób układu krążenia jest przewlekła niewydolność żylna. Pierwszymi sygnałami zmian są najczęściej uczucie ciężkości nóg, obrzęki, skurcze łydek. Niewydolność objawia się zgrubieniem i przebarwieniem, uwypukleniem i poszerzeniem żył, a potocznie nazywa się ją żylakami. Należy je leczyć. Metod leczeni...