Szukaj:
Zobacz tagi
Aktualności
Artykuły
Choroby i dolegliwości

Dzikie mięso co to jest

- na ten temat

Polecamy

Proces erozji polega na stopniowej destrukcji i rozpuszczaniu szkliwa na skutek działania kwasów. Kwasy odpowiedzialne za erozję nie są produkowane przez bakterie jamy ustnej, lecz pochodzą z diety oraz z naszego organizmu (kwasy żołądkowe). Zęby są codziennie narażone na zawarte w produktach spożywczych kwasy. Powtarzające si

Dyskusje użytkowników

Co zrobic żeby nie wyrosło dzikie mięso?? Kiedy stroiłam gitarę to struna mi pękła i wbiła mi się w rękę. To nie jest rana do szycia, ma2 cm długości, 2mm szreokości, i 2mm głębokości(tak na oko). Czy tutaj może wyrosnąc dzikie mięso?? Proszę Was pomóżcie mi! :cry:. . Dzięki, ale ja nienawidzę lekarzy :/. . Taak, ale to nie...
Czytalam o czyms takim ze to narasta na ranie,ale u koni...a co jest z tym u ludzi?? jesli uroslo kolo rany... nie jest duze i nie boli to co trzeba z tym zrobic?? nie powieksza sie,ale tez nie zmniejsza...powinnam wybrac sie do lekarza?? czy nieleczone moze powodowac jakies powazne skutki?. Ale co masz na myśli mówiąc "dzikie mięso"...
Chodzi o kiepsko gojaca sie niewielka narosl przy paznokciu.. nie mialam zadnej ranki wycielam niechcacy kawalek skorki i po calym dniu chodzenia w nazbyt ciasnych butach zauwazylam taka zmiane. podchodzi ropa i boli.. goi sie tylko na wierzchu od spodu da sie podwarzyc i nachodzi ropa. mozna to wybawic jakimis domowymi sposobami czy nieunikniona...
Moja kobieta ma nudności i wymioty podczas picia alkoholu i palenia a od stosunku minęło już prawie 4 tygodnie czy ona jest w ciąży prosze o odpowiedz. A robiła test ciążowy?. Nie robiła a to było podczas okresu pierwszy dzień i to sie jeszcze spóżnił jej okres. Emilka doradz mi. W sumie wiekszosc kobiet w ciazy ma wstręd do palenia...

Aktualności

Jak przekonać mężczyznę do zdrowego odżywiania? Pokazać mu, że nawet lekkie wegetariańskie posiłki mogą przypominać… mięso. Choroby układu krążenia zajmują pierwsze miejsce pod względem przyczyny zgonów w Polsce. Co roku z ich powodu umiera około 180 tysięcy osób. Dla porównania nowotwory, drugi cichy zabójca, powodują śm...
To właśnie spożycie mięs przetworzonych w procesie przemysłowym, takich jak kiełbasa, bekon, czy różne rodzaje wędlin, bardziej raczej niż samo czyste mięso czerwone, byłoby odpowiedzialne za zwiększenie ryzyka wystąpienia niektórych chorób, takich jak choroby serca czy też cukrzyca. Takie właśnie wnioski wypływają z rezultató...
Naukowcy z Cleveland Clinic odkryli nową zależność pomiędzy spożywaniem czerwonego mięsa i chorobami serca. Wyniki badań, opublikowane w tym tygodniu w magazynie Nature Medicine dowodzą, że te same składniki, które są obecne w czerwonym mięsie i które są także dodawane do napojów energetycznych, mogą powodować miażdżycę oraz...
Metafory i symbole są nieodłącznym elementem ludzkiego poznania. Biorąc pod uwagę aspekt kulturowy i historyczny, mięso od dawien dawna kojarzy się z mężczyznami. Dlaczego? Ponieważ dawniej rolą mężczyzn było polowanie, które świadczyło o ich męskości. Naukowcy przeprowadzili badanie, którego centralnym punktem było zbadanie cz...
Badania przeprowadzone na Uniwersytecie Południowej Kalifornii (USC), w Kalifornijskim Instytucie Zapobiegania Rakowi, pokazują, że przygotowywane w wysokich temperaturach czerwone mięso, zwłaszcza smażone, może zwiększyć ryzyko zachorowania na zaawansowanego raka prostaty aż o 40 procent. Mariana Stern, profesor medycyny prewencyjnej ze...
Większość ludzi myśli, że owoce morza mogą być albo dzikie albo hodowlane, ale w rzeczywistości, obydwa rodzaje można kupić w sklepie spożywczym. W ostatnich latach, na przykład 40% łososi z Alaski pochodziło z hodowli ryb, chociaż mogły być oznaczone jako "naturalne, nie z hodowli". Artykuł stworzony przez grupę badaw...
Analizując wcześniejsze badania dotyczące skutków spożywania czerwonego mięsa dla naszego zdrowia, wykazano ścisłe powiązanie tej konsumpcji z prowadzeniem niezdrowego stylu życia. Tak samo wygląda sytuacja wegetarian, którzy zwykle żyją dłużej od ”mięsożerców”, ale którzy również, zazwyczaj, prowadzą zdrowszy tryb życia...
Jak pokazują najnowsze badania przedstawione na American Society of Human Genetics 2013, ludzie spożywający czerwone bądź przetworzone mięso są bardziej narażeni na raka jelita grubego. Co więcej, amerykańscy naukowcy znaleźli inny wariant genetyczny, który pokazuje, że jedzenie dużej ilości owoców, warzyw i błonnika z kolei zmniej...
W Stanach Zjednoczonych, w mieście Charleston, znajdującym się w Karolinie Południowej, pewien naukowiec, nazywający się Vladimir Mironov, od dziesięciu już lat próbuje stworzyć w swoim laboratorium... mięso. Vladimir Mironov, zajmujący się inżynierią tkankową oraz rozwojem biologicznym, należy do tej grupy kilku niezwykle rzadkich...
Najnowsze badania naukowców koordynowane przez Norweski Uniwersytet Przyrodniczy wskazują na możliwy związek spożywania czerwonego mięsa i jego przetworów i wystąpienia chorób a nawet raka jelita. Omówiono badania z ostatnich lat. Porównano eksperymenty dokonywane na zwierzętach i ludziach. U zwierząt spożywających czerwone mięso w...
Najnowsze badania, które zostały przeprowadzone na Uniwersytecie w Indianie potwierdzają wpływ spożycia czerwonego mięsa na zwiększenie ryzyka zachorowania na choroby serca. Czerwone mięso zawiera silny związek hemu żelaza, który potencjalnie powoduje choroby wieńcowe. Przeprowadzone badania wykluczają wpływ niehemowego żelaza (k...
Na południowo-wschodnich terenach Stanów Zjednoczonych stwierdzono kilka przypadków możliwej alergii na czerwone mięso wywołanej ukąszeniem przez kleszcza. Przypadki uczulenia na czerwone mięso wykryto pierwszy raz w grudniu 2008 roku i przejawiały się one głównie występowaniem pokrzywek, swędzenia, niestrawności, a w najbardziej eks...
Kardiolodzy i inni lekarze już od dawna patrzą na zatykające tętnice czerwone mięso jak na złoczyńcę, ale teraz mają kolejny powód, żeby zachęcać pacjentów do trzymania się z dala od niego. Nowe badanie bowiem stwierdziło, że mężczyźni, którzy konsumują dużo czerwonego mięsa (np. wołowego), są bardziej zagrożeni zachorowa...
Niedawno zostało opublikowane badanie, które koncentruje się na związku przetworzonego mięsa z niewydolnością serca. Szczególnie chodzi o spożywanie mięsa przetworzonego przez solenie, wędzenie lub za pomocą dodatków, takich jak azotany. Do tego typu mięsa można zaliczyć wędliny, salami, pokrojone plastry wędzonej szynki, boczek, ...
Kompilując różne źródła dokumentalne, ekolodzy amerykańscy oraz kanadyjscy sporządzili ostatnio raport na temat konsumpcji mięsa ssaków morskich w krajach południowych, dotkniętych wyczerpywaniem zasobów ryb. Tradycyjnie, myślimy o Japończykach oraz o ludach żyjących na Antarktyce jak o wielkich konsumentach mięsa waleni, i tak f...
Rosjanie wkrótce na półkach supermarketów będą mogli znaleźć mięso fok w konserwie. Metoda ta ma na celu redukcję liczby tych zwierząt, które mają jeść za dużo ryb, jak stwierdzają eksperci. Jakiś czas temu, Rosja zadecydowała o wprowadzeniu zakazu handlu skórą fok pochodzących z Grenlandii. Środek ten miał na celu przekona...