Szukaj:
Zobacz tagi
Aktualności
Artykuły
Choroby i dolegliwości

Czerwone policzki u dzieci

- na ten temat

Polecamy

Proces erozji polega na stopniowej destrukcji i rozpuszczaniu szkliwa na skutek działania kwasów. Kwasy odpowiedzialne za erozję nie są produkowane przez bakterie jamy ustnej, lecz pochodzą z diety oraz z naszego organizmu (kwasy żołądkowe).

Dyskusje użytkowników

Witam. Ja mam inny problem, czerwone policzki i to dosyc mocno. normalnie sa zarozowione ale gdy tylko zrobi sie cieplej bodz zimno, czy podczas mycia, dotyku. no straszne. juz nie mowiac jak sie zawstydze :roll: czy ma ktos z tym problem? i niby to nie sa popekane kanaliki. Moim zdaniem masz problem z naczynkami, cera naczynkowa tak reaguje...
To nie normalne gdy dzieci rodza dzieci jest z tego powodu duzo problemów wiem sama bo miałam kolezanke ktura miała 17 lat i 2 lata temu zmarła...........tak rodzice wychowuja dzieci.....bez komentarza(......................................................................
Witam dwa dni temu pojawily mi sie czerwone plamki na zoledziu nie ktore plamki sa czerwone i na srodku maja białą główke tak jak by pryszcz a niektore sa poprostu czerwone i nie wiem co to moze byc :/ macie jakies pomysly?. Swędzą?. Nie swędzi nie boli :/ dzis jest juz dużo mniej to widoczne ale dalej jest :/....
Pojawiły mi się czerwone podrażnione plamy na nogach które mnie pieką i mam stan podgorączkowy czy to mogą być objawy sepsy?.

Choroby i objawy

Miniaturowe czerwone kropki pojawiające się na ciele mogą wzbudzić podejrzenia u danej osoby. Zazwyczaj nie są one jednak objawem żadnej poważnej choroby, lecz mimo to warto udać się do lekarza w celu znalezienia przyczyny. Plamki Campbella de MorganaPlamki Campbella de Morgana są czerwonymi plamkami na skórze, nie znikającymi pod wpły...

Aktualności

Na południowo-wschodnich terenach Stanów Zjednoczonych stwierdzono kilka przypadków możliwej alergii na czerwone mięso wywołanej ukąszeniem przez kleszcza. Przypadki uczulenia na czerwone mięso wykryto pierwszy raz w grudniu 2008 roku i przejawiały się one głównie występowaniem pokrzywek, swędzenia, niestrawności, a w najbardziej eks...
Kolejne badanie pokazuje, że umiarkowana konsumpcja czerwonego wina może mieć korzyste efekty dla zdrowia. Tym razem chodzi o prace, które przeprowadziła pani doktor Chrisandra Shufelt, dyrektor centrum Women's Heart Center przy instytucie serca Cedars-Sinai Heart Institute, a które ukazały się w Journal of Women's Health. Badanie to pokaz...
Kardiolodzy i inni lekarze już od dawna patrzą na zatykające tętnice czerwone mięso jak na złoczyńcę, ale teraz mają kolejny powód, żeby zachęcać pacjentów do trzymania się z dala od niego. Nowe badanie bowiem stwierdziło, że mężczyźni, którzy konsumują dużo czerwonego mięsa (np. wołowego), są bardziej zagrożeni zachorowa...
Cząsteczki hydrożelu naśladujące czerwone płytki krwi zostały wytworzone w pewnym amerykańskim laboratorium. Ich wielka elastyczność czyni je zdolnymi do krążenia w naczyniach krwionośnych, nawet w tych najmniejszych. Jest to właściwość, która otwiera przed nimi wiele drzwi, szczególnie jeśli chodzi o zastosowanie w medycynie. St...
Najnowsze badania, które zostały przeprowadzone na Uniwersytecie w Indianie potwierdzają wpływ spożycia czerwonego mięsa na zwiększenie ryzyka zachorowania na choroby serca. Czerwone mięso zawiera silny związek hemu żelaza, który potencjalnie powoduje choroby wieńcowe. Przeprowadzone badania wykluczają wpływ niehemowego żelaza (k...
Jak pokazują najnowsze badania przedstawione na American Society of Human Genetics 2013, ludzie spożywający czerwone bądź przetworzone mięso są bardziej narażeni na raka jelita grubego. Co więcej, amerykańscy naukowcy znaleźli inny wariant genetyczny, który pokazuje, że jedzenie dużej ilości owoców, warzyw i błonnika z kolei zmniej...
Dobra wiadomość dla miłośników czerwonego trunku. Albowiem, według najświeższego badania, przeprowadzonego przez naukowców amerykańskich, czerwone wino ma zawierać substancję, która jest w stanie zwalczać nadwagę. Substancja ta ma działać na komórki tłuszczowe. Wiedzieliśmy już od pewnego czasu, że czerwone wino ma korzystne ...
Naukowcy z Georgetown University testują działanie resweratrolu u pacjentów z chorobą Alzheimera. Resweratrol jest obecny naturalnie w czerwonych winogronach. Jest to molekuła należąca do rodziny polifenoli i to właśnie ona sprawia, że czerwone wino, konsumowane w rozsądnych ilościach, wpływa dobrze na nasze zdrowie. Od wielu już lat ...
Najnowsze badania naukowców koordynowane przez Norweski Uniwersytet Przyrodniczy wskazują na możliwy związek spożywania czerwonego mięsa i jego przetworów i wystąpienia chorób a nawet raka jelita. Omówiono badania z ostatnich lat. Porównano eksperymenty dokonywane na zwierzętach i ludziach. U zwierząt spożywających czerwone mięso w...
Naukowcy z Cleveland Clinic odkryli nową zależność pomiędzy spożywaniem czerwonego mięsa i chorobami serca. Wyniki badań, opublikowane w tym tygodniu w magazynie Nature Medicine dowodzą, że te same składniki, które są obecne w czerwonym mięsie i które są także dodawane do napojów energetycznych, mogą powodować miażdżycę oraz...
Rezweratrol jest zawarty w skórce winogron, w czerwonych winogronach i w innych produktach roślinnych. Związek ten jest znany z tego, że przedłuża spodziewaną długość życia u niektórych modeli zwierzęcych. A jednak, jego mechanizmy działania pozostają jeszcze nieznane. Naukowcy do klasycznego schematu, który zakłada wpływ genu Sir...
Badacze z Oregon State University odkryli właśnie, że resweratrol znajdowany w czerwonych winogronach, a także pterostilben z jagód, mają zdolność wspomagania układu odpornościowego u ludzi. Aby dojść do takich wniosków, naukowcy przeanalizowali ponad 440 różnych związków. Okazuje się, że zarówno reswerartol, jak również pter...
Pewien składnik w czerwonym winie może podnosić poziom testosteronu krążącego w ciele, hamując sposób, w jaki wydalany jest ten hormon, jak pokazują badania opublikowane w Nutrition Journal. Normalnie, jednym ze sposobów eliminacji testosteronu jest oddawanie go z moczem. Pewien enzym, zwany UGT2B17, przyczepia specyficzne molekuły do t...
Niektórzy z nas wiedzą, że lampka czerwonego to świetny sposób na odstresowanie. Ale nie to jest najciekawsze. Albowiem, jeżeli masz nawyk picia czerwonego wina, możesz być pewien, że wpływa on korzystnie na twoje zdrowie. Na przykład, ułatwia odchudzanie. Co więcej, wysokobłonnikowe winogrona z gatunku Tempranillo, używane do produ...

Artykuły

Coraz częściej wielu ludzi dotyka problem czerwonych oczu, czyli widocznych czerwonych żyłek na białkówce oka. Mogą być one oznaką poważniejszych chorób, takich jak m.in. ostre zapalenie spojówki czy ostrej jaskry. Możliwą przyczyną jest także uraz mechaniczny, podczas którego do naszego oka dostaje się ciało obce. Należy więc...