Szukaj:
Zobacz tagi
Aktualności
Artykuły
Choroby i dolegliwości

Czerwone jedno ucho

- na ten temat

Choroby i objawy

Woskowina jest naturalna wydzielina ochronną i w zwykłych warunkach nie należy jej usuwać. Bywa przydatna i wcale nie wymaga walki z nią wszelkimi sposobami. Czym jest? Jest to mieszanina substancji wytwarzanej przez gruczoły łojowe i woskowinowe oraz złuszczonych komórek skóry wyścielającej przewód słuchowy. Woszczyzna ma różne odc...
Miniaturowe czerwone kropki pojawiające się na ciele mogą wzbudzić podejrzenia u danej osoby. Zazwyczaj nie są one jednak objawem żadnej poważnej choroby, lecz mimo to warto udać się do lekarza w celu znalezienia przyczyny. Plamki Campbella de MorganaPlamki Campbella de Morgana są czerwonymi plamkami na skórze, nie znikającymi pod wpły...

Dyskusje użytkowników

Od kilku miesięcy mam kłopot z uszami.Najpierw czułam w środku swędzenie, po jakims czasie doszedł do tego wyciek(jak woda).Potem oprócz wodnistego wycieku był także kleisty o brzydkim zapachu. Od wczoraj mam jedno lekko zatkane ucho i lekko przytłumiony słuch.Dodam iz uszy mnie nie bolą.Próbowałam przetkać ucho ale to nic nie daje....
Po tym co zostao napisane stwierdzam taki fakt ze wlasnie jestem na tym samym etapie jak i opisujecie w artykule zatkane ucho i dzieki za te informacje od dzis mam nadzieje ze moja skura bendzie dokladnie jasnomiodowa dzieki.
Witam dwa dni temu pojawily mi sie czerwone plamki na zoledziu nie ktore plamki sa czerwone i na srodku maja białą główke tak jak by pryszcz a niektore sa poprostu czerwone i nie wiem co to moze byc :/ macie jakies pomysly?. Swędzą?. Nie swędzi nie boli :/ dzis jest juz dużo mniej to widoczne ale dalej jest :/....
Cześć., Mam 17 lat i ostatnio zuważyłem, że lewe jądro jest większe od prawego. Czy to normalne, czy jednak powinienem udać sie do lekarza? Pomóżcie. Z góry dzięki.. Primo - poczytaj forum.. Normalne. Witam serdecznie. Chciałbym zadać kilka pytań gdyż moge je zadać tutaj anonimowo a z rodzicami nie chcę o tym rozmawiać a więc t...

Artykuły

Podczas upałów najchętniej zanurzamy sie w chłodnej wodzie. Korzystamy nie tylko z miejskich kąpielisk, ale pobliskich rzek czy jezior. Musimy jednak uważać, gdyż chęć ochłody może być przyczyną dolegliwości zwanej uchem pływaka. Ucho pływaka lub inaczej „ucho dżungli” to medyczne określenie zapalenia ucha zewnętrznego, ...

Aktualności

Na południowo-wschodnich terenach Stanów Zjednoczonych stwierdzono kilka przypadków możliwej alergii na czerwone mięso wywołanej ukąszeniem przez kleszcza. Przypadki uczulenia na czerwone mięso wykryto pierwszy raz w grudniu 2008 roku i przejawiały się one głównie występowaniem pokrzywek, swędzenia, niestrawności, a w najbardziej eks...
Najnowsze badania dowodzą, że resweratrol – związek chemiczny występujący w winogronach i ich skórce ma właściwości chroniące przed rakiem. W przeciwieństwie do alkoholu, drugiego najważniejszego składnika wina, który jest czynnikiem zwiększającym ryzyko wystąpienia raka głowy i szyi. Niedokwistość Fanconiego Ogromną częś...
Kolejne badanie pokazuje, że umiarkowana konsumpcja czerwonego wina może mieć korzyste efekty dla zdrowia. Tym razem chodzi o prace, które przeprowadziła pani doktor Chrisandra Shufelt, dyrektor centrum Women's Heart Center przy instytucie serca Cedars-Sinai Heart Institute, a które ukazały się w Journal of Women's Health. Badanie to pokaz...
Kardiolodzy i inni lekarze już od dawna patrzą na zatykające tętnice czerwone mięso jak na złoczyńcę, ale teraz mają kolejny powód, żeby zachęcać pacjentów do trzymania się z dala od niego. Nowe badanie bowiem stwierdziło, że mężczyźni, którzy konsumują dużo czerwonego mięsa (np. wołowego), są bardziej zagrożeni zachorowa...
Cząsteczki hydrożelu naśladujące czerwone płytki krwi zostały wytworzone w pewnym amerykańskim laboratorium. Ich wielka elastyczność czyni je zdolnymi do krążenia w naczyniach krwionośnych, nawet w tych najmniejszych. Jest to właściwość, która otwiera przed nimi wiele drzwi, szczególnie jeśli chodzi o zastosowanie w medycynie. St...
Najnowsze badania, które zostały przeprowadzone na Uniwersytecie w Indianie potwierdzają wpływ spożycia czerwonego mięsa na zwiększenie ryzyka zachorowania na choroby serca. Czerwone mięso zawiera silny związek hemu żelaza, który potencjalnie powoduje choroby wieńcowe. Przeprowadzone badania wykluczają wpływ niehemowego żelaza (k...
Jak pokazują najnowsze badania przedstawione na American Society of Human Genetics 2013, ludzie spożywający czerwone bądź przetworzone mięso są bardziej narażeni na raka jelita grubego. Co więcej, amerykańscy naukowcy znaleźli inny wariant genetyczny, który pokazuje, że jedzenie dużej ilości owoców, warzyw i błonnika z kolei zmniej...
Dobra wiadomość dla miłośników czerwonego trunku. Albowiem, według najświeższego badania, przeprowadzonego przez naukowców amerykańskich, czerwone wino ma zawierać substancję, która jest w stanie zwalczać nadwagę. Substancja ta ma działać na komórki tłuszczowe. Wiedzieliśmy już od pewnego czasu, że czerwone wino ma korzystne ...
Umiarkowane spożycie czerwonego wina przynosi wiele pozytywnych skutków dla ludzkiego zdrowia. Przykładowo, ostatnie badania wykazały, że czerwone wino zawiera związki, które mogą chronić błony utlenienia, co zapobiega wystąpieniu raka, a nawet pomóc w leczeniu depresji i wahań nastrojów. Wcześniejsze badania wykazywały równie
Naukowcy z Georgetown University testują działanie resweratrolu u pacjentów z chorobą Alzheimera. Resweratrol jest obecny naturalnie w czerwonych winogronach. Jest to molekuła należąca do rodziny polifenoli i to właśnie ona sprawia, że czerwone wino, konsumowane w rozsądnych ilościach, wpływa dobrze na nasze zdrowie. Od wielu już lat ...
Choć wydaje się to niemożliwe, nowe badania udowadniają, że można pozbyć się tej irytującej melodii, która w dokuczliwy sposób nieustanie gra w naszej głowie. Chcemy zwrócić uwagę tych, którzy przez większość 2012 roku słuchali w kółko Carly Rae Jepsen "Call Me Maybe" lub tych, którzy nie byli w stanie powstrzymać ...
Najnowsze badania naukowców koordynowane przez Norweski Uniwersytet Przyrodniczy wskazują na możliwy związek spożywania czerwonego mięsa i jego przetworów i wystąpienia chorób a nawet raka jelita. Omówiono badania z ostatnich lat. Porównano eksperymenty dokonywane na zwierzętach i ludziach. U zwierząt spożywających czerwone mięso w...
Naukowcy z Cleveland Clinic odkryli nową zależność pomiędzy spożywaniem czerwonego mięsa i chorobami serca. Wyniki badań, opublikowane w tym tygodniu w magazynie Nature Medicine dowodzą, że te same składniki, które są obecne w czerwonym mięsie i które są także dodawane do napojów energetycznych, mogą powodować miażdżycę oraz...